Takk

En takk til våre støttespillere under vår deltagelse i Italia sommeren 2001:

  

Trondheim 10 oktober 2001

Giostra Cavaleresca de Europa

Ordo ignis, Flammens Orden vil med dette takke alle våre støttespillere som gjorde det mulig for oss å representere Trondheim ved ridderturneringen Giostra Cavaleresca de Europa den 2 til 5 august 2001 i Sulmona. Dette var 7 gangen dette ble arrangert, med stor mediedekning i aviser og fjernsyn.

Vi sitter igjen med et meget godt inntrykk av festivalen, og en følelse av at vi var gode representanter for Trondheim. Vi ga Trondheim en ny ”kulturfot” å stå på og vist at man også i Ultima Thule var en del av Europeisk historie, med riddere og turneringer.

Dette året ønsket 30 ulike byer å delta på ridderturneringen, men kun 6 fikk delta, deriblant Ordo Ignis fra Trondheim. Dessverre måtte vi se oss slått i finalen (vi tapte med ett poeng) og kan dermed ikke regne oss som selvskrevet for deltagelse neste år. Arrangørene kom og takket oss personlig for vårt bidrag, og dette gjorde de på turneringsplassen foran direktesending i tv og 26 000 tilskuere på stadion. Vi var den eneste gruppen de gjorde dette til, og de sa at selv om vi ikke kan delta i ridderturneringen neste år ønsker de at noen fra oss gjestet neste års ridderturneringer. Dette blir da som æresgjester uten forpliktende program, men med ønske om å fortsette den kulturelle utveksling som nå har startet mellom Sulmona og Trondheim.

Det er vårt inntrykk at byens innbyggere, tilreisende og de ulike dignitærer satte pris på våre oppvisninger, stand og nordiske væremåte. Som den kvinnelige hovedansvarlige for arrangørene sa

I have a great respect for the nordic people. You have an elegance, a seriousness, a sweetness in your smiles, that I will always remember.”

Sesongen for ridderturneringer er på hell for i år, men når vinteren igjen slipper taket vil vi invitere dere til et av våre show, som våre gjester. Dette vil vi komme tilbake til ved første anledning.

Våre samarbeidspartnere:

¨       Ordfører i Trondheim - Anne Cathrine Slungård

¨       Kommandant av Trondheim by - Generalmajor Kjell Narve Ludvigsen

¨       Trondheim politimester – Per M. Marum

¨       Trondheim aktivum - Jens Fredrik von der Lippe

¨       SAS midt norge – Wenche Eidem

 

Vennlig hilsen

Ordo Ignis